Profil

Jeg hedder Bettina Holst og er født i 1966. Jeg er autodidakt billedkunstner og har malet siden 2004. Tegning tog jeg fat på, den dag jeg kunne holde om en blyant.

Når jeg maler inspireres jeg stort set af alt omkring mig – en stemning, en baggrund i fjernsynet, en tv-serie, mennesker, design, farvesammensætninger, en tur i netto, en talemåde, en ordleg, en dåse makrel.

Inspirationen fylder konstant. Jeg bliver hurtig rastløs indtil tankerne og ideerne er omsat til lærredet. Jeg har ikke planlagt noget på forhånd. I begyndelsen er jeg kun fokuseret på bunden. Den skal bygges op og give dybde til det færdige resultat. Jeg maler derefter intuitivt og lader penslen arbejde af sig selv. Jeg bygger op i kaos og bryder det ned igen. Det gentager jeg mange gange. Kaos/ro – kaos/ro. Jeg arbejder lag på lag, så der opstår struktur, former og figurer, som jeg måske reagerer på. Måske ikke.

 

Jeg fortæller ikke nødvendigvis en given historie eller forsøger at forklare maleriet. Noget tegnes op så det umiddelbart er meget genkendeligt, andet antyder jeg kun. Det ene øjeblik er jeg rå og voldsom med penslerne – det næste øjeblik maler jeg fine detaljer. Jeg holder af kontrasterne – de er med til at skabe dynamik for mig. Malerierne er malet med akrylmaling, tusch og kul. Jeg maler abstrakt, men jeg kan som regel ikke lade være med, at slippe små finurlige figurer løs på maleriet også. Jeg elsker humor, selvironi, leg med det danske sprog og dens mange twist. Det bruges især når jeg giver malerierne titler. De skal pirre til fantasien og øjet der ser.

 

Når jeg tegner lader jeg bare pennen føre. Nogle gange har jeg en idé på forhånd som jeg forsøger at nedfange på papiret. Andre gange aner jeg ikke hvad jeg laver og hvad det fører til. At male og tegne ligger mit hjerte meget nær.

En ting er sikkert: “det skal være en leg – også selvom legen kan tage lang tid !”

bettina-holst-portraet-sort-hvid-bloggen

Fotograf: Mogens Hildebrandt Nielsen